Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blommor jag mötte igår . samma art växande på samma jord Jag läser även dikten, via spelaren till höger på sidan.. :) Foto av Eva Akinvall


I Antågande

                              

Klackar klapprar mot grusad asfalt
Vid kanalens kant dröjer isen kvar

Uppå skyn formar fågelsträck  ljudande mönster
I viken guppar en ensam svan

 

Åh, är det Våren som där på perrongen står.. !
Nyss ankommen med Vinterns sista tåg...?
Se, fjärilar  fladdrar i hennes böljande hår                                
O
ch marsblåsten rör hennes klänningstyg i så vacker våg

 

Vårvinternattens frost gör morgon påklädd
Men under dagen stiger graden
och kläderna  då åker av

Vatten porlar över bäckars blanka stenar
Fjolårs höstlöv driver bort i vindens virvlande dans

Det kvittrar vårkäckt i sköna luften
Ur gräset spirar årets första blomst

Steg för steg hon är i antågande
Vi väntar nu på vårens sprudlande återkomst!

 

Eva Akinvall 22-27/3 2015 Copyright

 

 

 

Foto av Elias H. Copyright Eva Akinvall

 Foto av Eva Akinvall




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 370 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-03-25 18:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så ljuvligt vackert du fångat våren med dina ord!
2015-04-10

  aol
Så vackert du fångar våren
2015-03-31

    ej medlem längre
Vackert förmedlat i ord, bild och ton!
2015-03-26

    ej medlem längre
Fint förmedlat! Den bästa tiden nu när allt det vackra är framför..
2015-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)