Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dröm


Cephalopod

 

 

när hans hjärta krossades i ungdomen
krökte han ryggen i en båge
så att munnen mötte könet

förvandlade sig till en bläckfisk

 

blodet blev blått
hyn grå och svampig
fylld av sugkoppor
tänderna vässade med kitin
han lärde sig snart att andas med gälar

 

av det krossade hjärtat byggde han tre nya
armarna delade han i åtta
allt för att garantera överlevnaden

 

under den tjocka muskelmantel

undervattensblicken

knivskarp

 

 




Fri vers av Nanna X
Läst 193 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-04-02 10:18



Bookmark and Share


  i af apa
wooow...!
vicke monster
i mönster
2015-04-02

  Ingela Svenson VIP
Vilken bild av ett ensamhetsmonster!
2015-04-02

    prima donna
vilken förvandling... med tre hjärtan så gör det inget om ett krossas? fantasifullt och målande jag kan se hela förloppet framför mig i bilder!
2015-04-02

    ej medlem längre
Fy farao sån häftig text!!
Det här var nåt för mig!!
Snyggt och alla dessa fantastiska ord!

2015-04-02

    Lena Söderkvist VIP
Originellt och häftigt. Känns som att någon har gett sig tusan på att överleva. Det tycker jag är positivt!
2015-04-02

  objekt3
massa favvoord på en gång muuums xd
2015-04-02

  Gunwale VIP
Vissa språng i utvecklingen kan tyckas gå blixtsnabbt, men då har det nog pågått ett förarbete i det fördolda... Allehanda små intryck har vässat blick och sinne så att de inte finner någonting av allt det kroppsliga tokeriet underligt alls.
2015-04-02

  KattenKin VIP
Vilken häftig text!
Jag känner tyvärr såna där typer...
2015-04-02

    ej medlem längre
Ack så olika själar formas efter krossade visioner.

Bra diktat.
2015-04-02

  TrollTörnTrappan VIP
Vilken bedrift! Från både drömmerskan och den drömde... Jag vill också ha tre hjärtan!?!
2015-04-02

  Anne G
Vad ska man tro?
2015-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X