Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Betoning istället för en dröm

 

tänk ett fält
det är åkervädd, körvel
tänk kvällssol,
tänk att doften väger mer

tänk rötterna
i jorden, alla lager
tänk ett synhåll
utom det, sammansnört

tänk ett infall
innan du får det
tänk att det ser
konturerna av land

tänk om händer bara
låter den bli kvar där
åkervädd som
fastnat i ett hår

tänk när barrträd
tecknar horisonten
tänk kuggar när de
griper tag i vind

ett libretto, några mandlar
i en ryggsäck
tänk smaker, tänk
det ögonblick de får

tänk att blunda
medan man väntar
tänk att glömma
eller påminnas igen

tänk farledsljus
att gå längs under bladen
arkaderna, tänk
stjälkar efter fukt

tänk något
utanpå blanknött
tänk omtanke, vana
inuti

och rörelsen
som alltid måste komma;
tänk den landar
när du sträcker fram din hand

tänk att sträcka fram
sin hand




Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 312 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2015-04-08 09:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken vacker och rik dikt! Jag landar en stund i varje bild som du målar upp och det blir verkligen så att tankarna snurrar igång. Ordet "körvel" gjorde mig glad för det ser man sällan i poesi men det känns som om det hör hemma där och skapar en speciell stämning. Fint att få läsa din dikt. Tack.
2015-04-27

    prima donna
Den här gick rätt in hos mig. Magiskt skön! Tack behövde de här milda pastellerna nu!
2015-04-09

  Nanna X
vackert. nästan en omvänd ghazal med radif först.
2015-04-08

  TrollTörnTrappan VIP
Jag tänker så det knakar i roten /rötterna - på att fånga infallet innan det hinner plocka vårsommaren ur hårtrasslet...
2015-04-08

  Kaptenlöjtnant
Tänk en applåd , bra Tomas
2015-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund