Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De som emigrerade till Amerika

När Karl-Oskar och Kristina
emigrerade till Amerika
fick de arbeta HÅRT och MYCKET
sjukdomar härjade och många
som sökte sig dit dog
fattiga och utlämnade
i ett nytt stort land...
de som överlevde fick
så småningom det bättre
men de hade också kämpat
under svett och tårar
sorg ensamhet och lidande
vägen till målet hade kostat på
inget fick de GRATIS!




mare








Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-09 10:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
USA blev en tillflyktsort för många förföljda kristna från Europa. De förföljdes av både påven och Luther på grund av sin (BIBLISKA!) dopsyn.
En mycket bra sak i USA var/är att det inte fanns och inte finns någon statskyrka.
2015-04-11

  mare VIP
Till Skröpling:
Nu skriver jag
inte om dem
jag har bott många år
i stora Amerika
och följt mycket
på nära håll
nu skriver jag om
dem som emigrerade dit!

2015-04-09

    ej medlem längre
Värst var det väl för indianerna!?
2015-04-09

  Bibbi VIP
Säkert var det så.
2015-04-09

  Gunwale VIP
Lidandet ändrar stundom karaktär.
2015-04-09
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP