Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt första sonettförsök


dimman lättar

Liksom ett lock som hindrar oss att se
drar dimman våt och kall kring våra nejder
trånga blir våra vyer och till fejder
mitt sinne mörkertyngt vill sig bege

om sedan solen frikostigt vill le
och värma lite våra mörka hågar
åter igen vi fattar mod och vågar
besvärja mörkret för en ny idé

inspiration, du tillstånd gudalikt
som sporrar mig till dåd jag aldrig trodde
mig ens förmögen att i tanken skapa

nu är mitt sinne åter ljust och rikt
dit, där på grund av dimma svärtan grodde
når solens ljus och lockar fram en drapa.




Fri vers av Anders P VIP
Läst 255 gånger
Publicerad 2006-04-15 09:00



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Inspiration...du tillstånd gudalikt som sporrar mig till dåd jag aldrig trodde...här kan vi snacka lyrik...pirr pirr i magen...
2006-04-15

  Anders P VIP
tack för din kommentar. de klassiska formerna skapar onekligen en känsla av tider som flytt och sagor från förr.
2006-04-15

  kath
är ingen sonettkännare ---- så den formen kommenterar jag inte ... men du har verkligen skapat en känsla av att befinna sig i en äldre tidssfär .... men ändå här och nu ... vi är beroende av solen nu som de var då ... vi glömmer det emellanåt men solen är vår förutsättning för liv ..............

skön påskaftonstext
2006-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP