Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
men ätit har jag redan gjort ;-)


Järngrytans hemlighet (hexameter)


Kycklingen lagas i järnets famn, och det vattnas i munnen
örtkryddor många nu doftar, och hungern snabbt gör sig påmind
Fattas dock några minuter men sedan kan middagen börja
måste dock fixa med ärtorna fina, vill ej på dem vänta
Turen till köket den avslöjar ändå en bidan som varar
Tiden försvinner, ty skalden har missat att träget den räkna
ännu en halvtimme krävs, men sedan får diktaren njuta
timjan, basilika, paprika, härlig dragonsmak i grytan!





Bunden vers (Hexameter) av Caprice! VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-30 22:05



Bookmark and Share


  RitaBrunner
JAG har fått smaka på rätten från just den grytan och det var väldans gott!
Jag ska friska upp minnet på hexameter och läsa igen.
2015-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP