Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lili Brik


Kärleken är alltings hjärta.
Är den?
Måste inte alltings hjärta vara en bladform
innan den betraktats, en omöjlig förväntan,
födelsen?

I alla fall inte
Det Orubbliga.
Det orubbliga utställt i regnet.

Leonid Rogozov, Lili Brik och Oppenheimer
kommer till mig
hand i hand, som omaka pepparkaksgummor
de berättar att jag haft fel, att något sådant inte gives
men att jag blivit oväntat bra på att höra lögnens fågelhjärta picka
om än sämre på att tro

molnen packas täta, slaganfall och formlighet
firas över länderna

nu är jag döden bliven
förstörare av världar även jag, försöker jag
ber att få låna skalpellen och spegeln
men Lili förekommer mig
trycker ett ark brevpapper i min hand
fullskrivet och utsuddat igen
oläsligt, skenbart tomt, men pennans spets styr ned i gamla märken
när regnet kommer är det inte mina ord som sköljs bort
men inte heller dina
säger hon






Fri vers (Fri form) av Tomas Söderlund
Läst 317 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-05-06 14:18



Bookmark and Share


  Moa Paulsson
särskilt det sista stycket är precis magiskt. applåder!
2015-10-05

  passeragå
Det här så bra att jag vill brista ut i sång eller gråt. Något slags halleluljamoment.
Fullkomlig på så många nivåer.

..."men pennans spets styr ned i gamla märken" gav mig rysningar.
2015-05-07

  Kaptenlöjtnant
Njutbart litet stycke..
2015-05-06

    ej medlem längre
så där skön att läsa
när jag hamnar i känslan av det
gåtfulla och läsförälskelsen
2015-05-06

  Nanna X
det finns kärlek som liksom hoppar över hjärtbladsstadiet, inte behöver utvecklas, bara finns, jo. jag ägde en gång Om Det Där som Majakoviskij skrev till Lili Brik. men jag gav bort den till en man jag älskade.

din dikt är betydligt stillsammare än Majakovskijs - men intensiteten finns där!
2015-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Söderlund
Tomas Söderlund