Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sherlock - Made to measure

Varför är ditt hjärta skört?
det blir en måltavla
och när faktan blöder: ta det tillbaka där det starta

Tar det tillbaka, för även en början har nog sin början
tar det tillbaka, för även har då ett slut nog sin början
tar det tillbaka, vägen upp är krokig, slö; en tung fan ditt dumfån ..

ja, jag tar det tillbaka för man springer fort ner i nerförsbackar
men vem är boven i dramat?

för lixom även med förstoringsglas och goda ögon är inte allt svart och vitt.
Förutom i serietidningar kanske och riktigt gamla filmer förståss,
så det är nog både du och jag som är lite tjuvaktiga fast du har mindre händer än mig även med dina långa naglar ... dumfån.






Fri vers av S.C.
Läst 618 gånger
Publicerad 2006-04-15 20:47



Bookmark and Share


    J. Deuleuvre
"Tar det tillbaka"- partiet är riktigt skönt, och hela texten blir riktigt skön med "made to measure" i lurarna, som ett soundtrack till stämningen i dikten! riktigt bra.
2006-07-25

    Emma_med_t
Sherlock kanske syftar på detektiven som försöker komma fram till vem som är boven och hur man gör för att skydda sig mot allt, hur man inte skyddar sig alls..vad som är svart eller vitt eller om allt är en gråzoner..

Gillar särskilt "ja, jag tar det tillbaka för man springer fort ner i nerförsbackar
men vem är boven i dramat?"
2006-07-20

  Isla Estrecho
Stockholm a city ugly as hell but still frustrating beautiful...

Förvirrande titel på denna men den fick mig att rycka till och musikminnas...
2006-04-23
  > Nästa text
< Föregående

S.C.
S.C.

Mina favoriter
whuckuhoodoo