Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt bidrag till vårdikt. Den vann inte och det är ju inte så konstigt


synkoper i vårens tid

.

en fågel i trädet
den sjunger i synkoper

jag böjer på nacken
och ser den


högt däruppe en fågel
jag just fått syn på

sjunger i synkoper
i en takt som är en fågels


svart som sot
högt uppe i trädet

är en sotsvart fågel

beter sig som en sådan
i koltrastskrud


i vattenregnet
här
på vägen

ser en annan fågel

speglad
upp och ner

upp och ner

och tyst


jag dyker ner i djupet
till tysta fågeln

viskar
om den gångna vintern

i tysta fågelns
öronfjun

 

tar så min stege
klättrar upp i trädet

till fågeln som sjunger
i synkoper

i ett träd
med nyföddsknoppar

 --

i ett träd med
nyföddsknoppar

sjunger
en koltrast i synkoper

faller solen ner
i scillagräs

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Madeleine Richter
Läst 358 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-21 19:20



Bookmark and Share


  Ronny Berk
god poesi, väl värd att uppmärksamma !
2015-06-26

  Solitaire VIP
Nähä? Varför inte då då?
Och jaha, javisst ja...
Vem vann då?
Jag tucker det är en bra dikt, jag!
2015-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter