Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rekonstruerad Farledighet





Kapsejsade på ödeslotten
ensam i sin "Optimistjolle"
..Mobilen sjönk till Botten
satt fast,blötfrusen.
På en vindpinad kobbe.


Frugan eller Räddningstjänsten
Kunde inte nås.Fick sitta där.
Tills eftermiddagen.Då befrielsen
Anlände.Det var en äldre man
I nytjärad eka med aktersnurra
och gammal Hund
som skulle till Veterinären för att Avlivas
Han bjöds på en Smörgås
Med kokt Hummer och sallad.
Det smakade ljuvligt.
Samt frös i takt med den darrande
Hunden i gemensam tystnad
Ett Sensommar minne utanför Kosteröarna.
Tre sammanbitna varelser på väg
i snålblåsten.Olika öden tillmötes
Tillfälligheternas sammankomst
I Livets Karusell.


Han fick ingen kram,av den Älskansvärda.
När det vart kväll och Han kom hem.
Bara tjat om pengar som farit.
Och oförutsedda räkningar som anlänt.
Tonåringarna frågade
bara förstrött var han varit.
Mellan sina spännande Dataspel.
Slängde fram en blöt plånbok.
På soffbordet ,gav dem alla ett trött ögonkast
gick sedan upp,tog en varm Dusch och la sig.
Kände sig varken bitter eller som ett offer.
Utan snarare som en överlevare bland okunniga.
Lite hjälplös kan tänka.


Såg Labradorens trofasta blick för sitt inre
undrade vilket levnadsöde den fått.Innan han seglade
I väg mellan mjuka kuddar,och äppeldoftande lakan
bland svävande Måsars Drömskrän.




Prosa av Sefarge VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-05-25 12:57



Bookmark and Share


  Klara Ord VIP
...överlevare bland okunniga - fint fångat!
2015-05-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar livfull prosa!
2015-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP