Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
återpublicering på begäran


Vi som plockar smultron vid horisonten

kastvindarna om våren

skalven inombords

 

jag kommer alltid att fängslas av ytterligheterna,

intensiteten och färgerna

 

hur rundningen i din mungipa

målar en båge när du ler

hur solkatten leker med din andhämtning

när du sover

 

älskade, vet du att vi färdas längs samma kvarter

även när vi älskar på avstånd?

 

att solen värmer i ryggen

även när frosten bryter sin mark?

 

det är när vildrosorna tränger fram genom asfalten som vi förstår

att det är viljekraft som räknas

 

och vi kommer alltid att väcka varann om våren

yrvaket och nära

 

skalvet inombords avslöjar oss inte

 

 

och hur jag än letar

finner jag alltid

knoppningen

 

© Birgitta Wäppling, 2015




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-05-28 18:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP