Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vanlig vardag

En påse susar förbi
eller är det kanske några rutor hushållspapper
Jag vet inte.
Brevlådorna övar körsång
och jag har första parkett från mitt köksfönster
Gräset skimrar som siden i vinden.
Inget juniväder direkt,
vinterkläderna hänger kvar på kroken.
Hunden verkar också frysa.
Det gurglar och pruttas från golvet
och på håll hör jag biltvätt på japanska.

-Mamma! Det regnar is ur regnbågen! Titta!
-Ja, vad fint.

För det var vad det gjorde,
vi valde att se det så
För även en grå vardag är magisk
om det regnar is ur regnbågar
när brevlådor sjunger också




Fri vers av Rymdblomma
Läst 276 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-03 17:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rymdblomma
Rymdblomma