Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Monica från rumänien är här för att tigga ihop till ett hem åt sin dotter och barnbarnen. De har för närvarande ingenstans att bo.


Den förmögna tiggerskan

Jag har inte mycket att bjuda av
men jag kände ändå
att jag ville låna dig
det finaste jag har.
Du fick hålla och gosa med mitt barn.

Jag gav dig en kram
och pojken dig en tjuga
Jag kan säga att det kändes futtigt
helt utan att ljuga.
Vi har det ju bättre än du.
Trots att vi ens själva går runt ju.

Jag lånade mitt öra
och fulla uppmärksamhet
Fast jag inte förstod
knappt ens ett ord
Så drabbade du mig med din kärlek.
Du välsignade mig, du välsignade min familj.
Du gav mig mer än jag kunde ge dig.
Jag vill ge dig mer än 30 spänn
i veckopeng.

Tiggerska, min rumänska vän,
du som gav det finaste du hade till mig.
Från djupet av min hjärterot,
jag älskar dig.

Att älska är gratis
så därför kan även du
ge det finaste du har.
Här och nu.




Fri vers av Rymdblomma
Läst 352 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-06-08 21:46



Bookmark and Share


    Lars J
Skriven av en varm och kärleksfull människa och det borde funnits en massa "Rymdblommor" här på våran jord och då hade det varit det paradis som det var tänkt :-)
2015-10-31

    ej medlem längre
Rymdblomman du kan konsten att skriva. Din text är välskriven och mycket fin.
2015-10-31

  S.A.I. Steve Lando VIP
kärleksfint
2015-07-05

  Linil VIP
Vacker text! Även den fattigaste är rik på kärlek att ge. :)
2015-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Rymdblomma
Rymdblomma