Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyvaken stad

Kyrkklockorna klingar
över nyvaken stad
i parken lyser blommor
planterade på rad
någon syns spatsera
stannar till och tittar ner
på blommorna på marken
det syns att han ler
i trädtoppar hörs fåglar
de har vaknat till liv
liksom människor i staden
nu hörs ljud av folks kliv




mare












Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-06-04 10:00



Bookmark and Share


  Per "Läsaren" Sörqvist
tycker om den, mare
2015-06-11

  TebeSolaris
En vänna kommenterar när jag läser din dikt: Studenttider!
Så självklart, eller!?
:-)
2015-06-04

  TebeSolaris
Ser framför mig en tidig morgon en söndag i sommarsverige. På promenad i staden, naturen möter upp. Helt underbart!

2015-06-04

  Larz Gustafsson VIP
"Spatsera". Ett ord som sällan används. Jag tycker om när sådana ord dammas av.
Finlandssvenskarna använder en del av dem såsom "aderton", "eljest" och så vidare.
2015-06-04

  Bibbi VIP
Applåd!
2015-06-04
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP