Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amerika och Sweden

Ni betyder mycket för mig
mina år i Amerika kan ingen sopa bort
och inte heller min födelseplats
och uppväxt i Sverige..
minnen ligger lagrade uti mitt hjärta
mycket starka ur livets händelserika dagar
de har format stöpt mig till den jag är..
Amerika du har lärt mig så mycket
att våga stå upp mer för saker och ting
inte vara rädd för att tycka helt fritt!
Sverige du är mitt fosterland
du sitter fast förankrad med dina rötter
nostalgisk blir jag då tankarna
går tillbaks i tiden..
tacksamheten är stor och varm
ni är båda viktiga för mig!




mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-04 10:52



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Det finns ju också sedan gammalt länkar mellan de två länderna, inte minst genom den stora svenska utvandringen.
Glöm heller aldrig Einar Ekberg.
Jag har - eller kanske hade - släktingar på min fars sida som bor i USA. Svenskamerikaner. Har träffat dem en gång då jag var barn. Här i Sverige. Men de är väl döda nu. Minns inte om de hade barn/barnbarn.

2015-06-04

  Bibbi VIP
Gillar.
2015-06-04
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP