Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hello Elton on Yellow Brick Road! ...andra steget... delvis till sången I've Seen That Movie Too


Spöke i Spegel

 





Varför inbillar jag mig

hur du föreställer dig

att vi inte för femtusen öre

har sett samma film??


Du kunde lätt ha förtrollat världen, men

molnen i ditt huvud

skymmer solen hos ditt ansikte


Ser du ej hur glädjande

glimrande älskvärd, ja gurglande

stark du kan vara?!

eller är det bara våra kåta ögon

som bedrar sig??


på B-filmerna har du all chans

att visa hur ohyggligt obehaglig

du tror du uppfattas

din sabla nihilist!

himla fega heroin(e)


Varför måste du måla

dessa likbleka kinder kolsvarta

och maskera dig med mörka tårar

som vi visserligen hemskt gärna dricker

medan dina mustigaste bröst

kläms in i skelettskarpa linjer?!


Såsom i en spegel

åtskilligt uråldrigare

än vi förstår

står stoltheten och skammen

inristandes i armarna

sin ofruktsamma dialog

i ny gammal våg


Minst var femte främling

hångrinar sin passiva makt

rakt mot ditt nervsystem


En hel kvälls ilska

runnit ut och rinner in

likt nattvardsgäster

under morgonens dimridåer


Tar du ditt liv

och lägger det mitt på vägbanan

däckad

likt en puckad punk

redo att pumpas

upp en gång till


Du kunde ha låtit oss spela med

i din film en längre stund

eller två!!

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 512 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-06 16:04



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Stolt jag blir för er hänförelse eller berördhet!! Jo, det kändes lite magstarkare material att skriva om än vanligt...
2015-06-07

    ej medlem längre
Coolt och starkt på samma gång :)

Förtjänar bokmärke för ovanlighet samt för sin fängslande effekt!
2015-06-07

  Nanna X
hu den var läskig!
2015-06-06
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP