Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varenda morgon dricker dagg ur din blick

vartenda andetag är fyllt av samma luft

som du andas

varenda tilja i kökets dansgolv minns våra steg

om kvällarna

och husets varje fönsterbräda minns dina armbågars vila

de dagar då du väntade

 

varje vindfläkt som stryker håret ur min panna

kommer ihåg din kalufs

och nynnar sina sånger i ofattlig längtan

 

men marken bär våra steg lika fast som då

jordmånen doftar av vår

fastän du inte längre är här

 

det kommer dagar när våra rötter förgrenas

ända hem

 

© Birgitta Wäppling, 11 juni 2015

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 507 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-06-11 21:02



Bookmark and Share


  SpamPippiL VIP
Mycket vackert. Andas kärlek, längtan och ett stänk av vemod.
2015-06-17

  walborg
Oändlig skönhet i denna text
2015-06-11

  Ronny Berk
sånger av längtan är god poesi, ja !
2015-06-11
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP