Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingenting är nytt under den gamla gamla solen

-

Ingenting alls är nytt under den gamla gamla solen
under den sitter jag i denna gamla gamla stund
gamla gamla jag och gamla gamla hunden
och skuggorna på marken av mig och gamla gamla hunden
är gamla som vi själva under gamla gamla solen
och tankarna jag tänker och tankarna hunden tänker
är gamla som de tankar gamle Sokrates tänkte
den gamla gamla stund han satt på sin bänk i olivlunden 
den lantliga luften fylld av vindar från havet och timjan

 

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 360 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-06-17 00:31



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Ordet gamla förekommEriksson hela 16 ggr
i texten. Haha, imponerande. ^^
2015-06-21

  Trädskugga
Tack för inblicken i
livet som hund(ägare),
är själv mer ljudnörd
än djurvän.

Tidlösheten väl fångad.
2015-06-21

  Solitaire VIP
Allt är det samma, bara lite andra former
Ibland med nya nygamla normer
Vi förleds att tro på nymodigheter
Som förmedlas i vår eter
Men vid närmare granskning
Är de bara en lätt förvanskning
Solen ser på bakom molnen och ler
Efter sommarregnståndet ler hon dock lite mer
Som eljest...
2015-06-18

    ej medlem längre
Solen skiner intensivt på allt som också nytt är.
2015-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter