Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gamle läraren



Trötta händer
packar åter väskan.
Historieboken,
ett sönderfallande kortregister
av lösa blad.
Skägget grått.
Blicken utan illusioner.
Ryggen lätt kutande.
Franska revolutionen
för femtio gången.
Spelar den någon roll
för framtidens barn?

Lektionen – en lång transportsträcka
utan synbart slut.
Men då, plötsligt
en fråga – två – tre.
Orden börjar få mening
och stämman stiger.
Ur frågornas kaos
växer magin
och han börjar leva.
ja, han börjar leva.




Fri vers av Bo Scharping
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-17 16:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Scharping
Bo Scharping