Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren trär sina smultron längs horisonten

det är hur solen lyfter färgerna

och hur dofterna väcks till liv igen

 

stora portioner kondenserat ljus

mot grönskande bladverk,

solglitter på blånande vågor

 

Det är nu tussilagons gula kind

lyser i fjolårsgräset

 

flyttas allt närmare

objektivet,

närmare dikeskantens vagga

och myllans yrvakna kraft

 


Det är nu våren klarnar,

rymmer ljus och tinar tjälen;

lyfter utslagna knoppar,

ger rymd åt tankens klarhet

 

de allt längre dagarna

målar sin bomull på himlen,

ger de ljusgula solstrålarna

vidd

 

 

våren trär sina smultron längs synlinjen

 

och vart vi går ser vi

himlaranden

 

 © Birgitta Wäppling, 28 maj 2015

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 436 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-06-18 18:36



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Liv som ger kraft
2015-06-18

  Elaine.S VIP
Du skriver så att naturen och årstiden kramar om en lite milt sådär. Du målar med din penna och jag njuter.
2015-06-18

  SpamPippiL VIP
Är väldans svag för smultron.

Finstämd och vacker.
2015-06-18

  Fredrik P. VIP

Underbar vårdikt!
2015-06-18

  Larz Gustafsson VIP
En mycket fin beskrivning.
2015-06-18

    ej medlem längre
Den andas inre frid så fint så fint å vi säger att våren är förbi nu och sommaren kommer och går och allt är som förut
2015-06-18
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP