Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Midsommardagen


Jorden är skön




O, Herre min skapare
vad jorden är skön
när sommaren står i sin fägring
Ett festbord står dukat
med grönsaker, frukter och bär
av alla de slag
vilken rikedom, vilket överflöd
vilken färgsymfoni
En bägare med kristallklart vatten
finns till var och en
hämtat från evighetens källa
Mitt på bordet
står en festklädd midsommarstång
ett kärlekstecken, segertecken
ett livets tecken

Bin och humlor surra
Han lever, Han lever
Fåglarna kvittra
Träd och blommor sjunga
Jesus lever, Jesus lever
mitt ibland oss
mitt i sin skapelse

Den ljusa sommaren
är en paradisdröm
en dröm om evig sommar
en dröm om landet bortom
En tro som övervinner världen
Guds rike är nära




Fri vers av Maria T
Läst 396 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-06-20 13:13



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert och hoppfullt skaldat!
2015-06-26

    Annika J
Fint har du fångat skapelsens jubel, ett vittnesbörd om Skaparen!
2015-06-21

  aol
Underbart hoppfullt skaldat,
2015-06-20

  walborg
Innerlig hälsning och tack
2015-06-20

  M M Mannheim VIP
Ja tänk om folk kunde fatta det!
2015-06-20

  Per "Läsaren" Sörqvist
en gripande resa
2015-06-20
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T