Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tolv verser om mitt lilla älskade land

Hur kan folk rösta på politiker
som bara förstör vårt land
det går inte längre att dölja
det sjunker som timglas sand

Att skriva ner alla hemskheter
skulle ta lång tid
en sak är då säker
så mycket våld & strid

Lugnet & friden är borta
osäkerhet finns överallt
aldrig går man säker
samhället har blivit så kallt

Som kvinna kan det vara farligt
överfall kan plötsligt ske
våldtäkter händer så ofta
politiker vill inte se!

Pensionärer med rullatorer
har attackerats slagits ner
rånade utav ligister
säkerheten finns inte mer

Vården har blivit sämre
skolans värld absolut inte bra
polisen mycket mer utsatt
snart finns väl ingen
som vill va!

Hela samhället är attackerat
den saken är helt klar
politikerna bryr sig inte
bara mer pengar från oss tar

Så mycket lögner spridits
under många långa år
hög tid att agera mera
emot eländet som oss når

Hoppas & ber folk vaknar
inser allvaret på vår jord
man kan inte lita på politiker
deras ständiga löftes ord!

Inte ser utvecklingen bra ut
lilla Sverige finns snart inte mer
politikerna bär ansvaret
att allt blivit upp & ner

En helig vrede brinner
över vad jag ser & hör
min penna fortsätter skriva
bryr sig inte om den stör

Ty rädsla bor ej i bläcket
den skriver bara på
oavsett vad andra tycker
budskapet ska bara stå!









mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-03 22:21



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med till fullo.
2022-06-04
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP