Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Höga Visan. Bild Google.


Sunnanvind kom!


Min bön som innefattar Guds fostran och tuktan i livet som beskrives i Hebreerbrevet att "den Herren älskar den tuktar och fostrar han" (likt våra jordiska föräldrar) som bevis på att vi är Guds äkta barn:


"Vakna, nordanvind!

Sunnanvind, kom!

Blås genom min trädgård,

så att dess vällukter flödar!


Må min vän komma till sin trädgård

och njuta dess härliga frukter!"


Gud svarar:


"Jag kommer till min trädgård,


min syster och brud.


Jag plockar min myrra och mina kryddor,


jag smakar mina bikakor och min honung,


jag dricker mitt vin och min mjölk."


Kör:


"Ät, ni älskande, och drick!"

Berusa er av kärlek!"




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 792 gånger och applåderad av 22 personer
Utvald text
Publicerad 2015-06-30 17:35



Bookmark and Share


    Shush
fin, med ett budskap som du uttrycker på ett sätt som är lätt att ta in.
2016-06-30

    Dan Myrbeck
Grattis till *!
2016-06-29

  vove_bby
fantastiskt!
2016-06-27

  Ljusletaren
Utvald text ... grattis :-)
/kram
2016-06-27

  anits VIP
Så vackert och tänkvärt skaldat!
2015-07-15

  louisegirl
Så fina rader
2015-07-09

  Grubbelmia
Underbar text. Tack! Och, ja - Låt oss berusa oss av kärlek!
2015-07-01

  mare VIP
Guds kärlek är bäst ;))
2015-07-01

  Eva Langrath VIP
Fina ord
2015-07-01

  Eva Helene VIP
"Sunnanvind kom", en skön titel och njutbara ord i texten.
2015-07-01

    ej medlem längre
Så fint
2015-07-01

  i af apa
av kärlek
bör man berusa sig...!
2015-06-30

  Marita Ohlquist VIP
Fin text!
2015-06-30

    ej medlem längre
Vackert språk i Höga Visan...
2015-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP