Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppskjuten plockning, tillika lucka 6, dokumenterad av fadern för familjen, Klas-Ernst


Bara En i Familjen Bäverbär (Juli-Kalendern 6)


Bensinmack
en bra bit ifrån Bollnäs
kl 15.41
6 juli 1983




jaha, joho
inga ord
orkade växa, bara
solen bar
sin obarmhärtiga hetta,
knackade åskmolnigt
på husvagn där vi
drog spadrar ur kortkorgen,
drack Trocadero
och hostade knott;
snöt oss torrlagda
i svettvåta sovsäckar




...nu var det enbart
jag kvar i familjen.
Alla andra har åkt
från varsin station
hem till Västergötland igen;
medan denne pappa får hålla
gemenskapen vid liv
på egen hand häruppe


skulle vi ju ha plockat
fem koppar vinbär igår
plus fyrtio liter blåbär
någon kommande morgon
ledsen jag
tar istället en Nogger
och försöker se piggelin ut
i backspegeln
mot björk-öknen
glor in i min igloo...

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-07-06 20:29



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
O, den var lite ensamt tragisk... Liksom en bärplockarnas John Wayne som får rida ensam in i soluppgången. Istället för bär bidde det ett lass glass i björköknen...
2015-07-07
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP