Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Premiär-plockning, tillika lucka 7, dokumenterad av yngre sonen Arvid Bäverbär


Bär på Tåg nu Bort från Bär (Juli-Kalendern 7)



på tåget

7 juli 1983




hittar första riktiga

bären ända borta i

fjärde vagnen på tårtan

i tom kupé där

konduktören bor men

nu blir alla klippta

tar bara tre

bär jag

ett surt
för mamma just

ett sött
för syrran snart

och sist ett salt
för pappa

som inte ville stiga på

med hinkar i sin fullaste hand

bara plocka hela skogen först

mens vårt tåg

går hem

till Åberg

och små björnarna






 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-07-07 19:18



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Tänkte först att lillpojken käkat svamp, men fattade sedan att han norpade bären. Sprängstoff i pojkens val av bär till familjemedlemmarna. Bedårande slutvinjett!
2015-07-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP