Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett grässtrå skapar ingen äng

På en äng jag en gång vandra
Försjunken i tankar om mig, om oss, om hur en egentligen har varandra
Hur jag så önskade ett fyrklöver att finna
Som jag dig kunde skänka för att du för evigt skulle vinna
Det som du så gärna vill ha
Sådant som får dig att må bra

Kände doften av kamomill och viol
Tänkte på hur fantastiskt det är att över oss alla skiner en och samma sol
En tanke att ta med sig till en mörk kall dag
En känsla av kittlande fjärilsvingslag

Barfota jag gick med tårna i det fria
Önskade att jag om framtiden kunde sia
Ömsom trippande och ömsom stilla
En tistel som låg gömd i det mjuka gräset fastnade i en tå och sved illa
Drog ut den och tänkte
Att den ändå en känsla skänkte

Ibland känns livet som en enda lång vinter
Men se, vad man inte då tror är att det sker!
Våren kommer alltid åter
Oavsett hur mycket en kanske misstror och gråter
Minns då denna berättelse om doft av kamomill och viol
Och att över oss alla skiner en och samma sol

Ett fyrklöver jag fann
Bär den nära ditt hjärta och bli påmind om att du vann
Den finaste vinst en någonsin kan ha
Någonting som du skapat så bra
Två små stora personer att få följa livet ut
Och än är inte sagan slut.




Fri vers (Fri form) av Jabbahadda
Läst 321 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-07-10 11:40



Bookmark and Share


  Trädskugga
Fin dikt om (små) mirakel som gör livet stort :)
2015-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Jabbahadda
Jabbahadda