Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...en parallell bit av historien, istället för lucka 13 i Juli-Kalendern...


inhemsk limerick : i Kungälv aldrig intagen





en älva av sten kom till Kungälv

från två knektar sökte bli helt själv


dock drottninglik, ack, vackra fästning

belägrats av häst-king med fästing


hon tillsåg att tornet blev rundvälvt







ty en gång till fots ifrån Kungahälla

de flyttade staden, dess norska källa


tog på sig ny hatt

bjöd troll skönt sitt skratt


så bräckhårda spjutspett blev jättesnälla

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Limerick) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-17 17:25



Bookmark and Share


    prima donna
Kan erkänna att jag är svag för ordlekar...men det är väl å andra sidan inte helt okänt :)
2015-07-18

  Nanna X
Jättefina klanger och ordlekar!
2015-07-17
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP