Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

konstitution


En gul buss har rymt från sin destination


en klänning har tappat sin form.


Överallt slår jag mig mot hårda hörn
tänker inte längre på dig och tänkandet
har ingen punkt att fästa enbart handling
inför kommande nya val

Igår nämnde du gode att du får helt enkelt
svara upp tidigare säga hur du vill ha
det mycket kvickt. Någon förståelse insikt
finns inte att vänta.

Det regnar idag och sorgen över det vi
kunnat bliva slår som spön mot backen.
Rakt ner. Träffas hårt av samma underlag.

Är jag droppen eller asfalten och frågan
är en illusion för jag är inget något annat
än materia en handling som kan utföras
på rad. En maskin som sätter gränser

nej tack så vill inte jag att ni behandlar
jag behöver det och det

Och behoven som ni uttrycker ska
jag fylla såsom även ni ser till

ska jag ge halva dottern åt er kapa
av en arm att ge inför besök?

Tiden mellan besök kan fördröjas
kanske ondskan har sitt pris nånstans.


Att tvinga kärlek in i stängsel det var
långt ifrån vad livet skulle gett

Nu är livet kraftlöst fyllt av plikt och
mottagandet en vara inget mer.




Fri vers (Fri form) av Andra kapitel
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-07-20 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andra kapitel