Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Egen bild , mobilfoto, vid Vänerstrand 20/7 2015)


Långt Bortom alla papper

 

Långt bortom alla papperna

Finner jag min oas

Där vid träd bevarat

Som sig då klarat från att till papper ännu pressas

 

Oskrivna blad vajar i vinden

Gröna, sköna

Vattnets blåa spegel krusas endast lätt

Rötterna och fötterna njuter

svalkan i vätan

 

Långt bortom alla papper

Ska jag slå mig ner

Och resas upp

Fri från trycket av svärtan

i stäver och siffror

 

Och bara räkna ringarna i stammen

Eller bladen uppå grenarna

Eller blott sitta stilla i sanden

under grenverks skuggas krona

och skåda molnfri himmel med mina ögon båda

 

Långt bortom alla papperna

Vilar sinnena i lustfylld expansion

i luftfulla vida rum

På grund av omständigheterna, oegentligheterna, osanningarna, oklarheterna

Maktfullkomligheterna

  

Bortom alla papprena

Finner jag min oas

Där vid träd bevarat

Som sig så klarat

Från att till papper transformeras

 

Oskrivna blad vajar i vinden

Gröna, sköna

 

*

 

Eva Akinvall

2015-07-18--20

(Copyright)

 




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 475 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-07-23 13:27



Bookmark and Share


  Varja Askeland
Fantastisk!
2015-07-29

    tramp
Bra som tar upp slösarmentaliteten ! Blad, blad av papper. De oskrivna är de bästa för där formuleras det som som hör framtiden till !
2015-07-26

  Minkki VIP
En härlig text!
2015-07-26

  Marja-Liisa Koski VIP
Bra där!
Fick faktiskt en aha upplevelse. Just det, det blir ju papper av träden och så som vi slösar.
Strax för oss att uppmärksamma träden igen och ta bättra vara på dem sköna i vinden rofullt vajande.
Kram!
ML
2015-07-26

    ej medlem längre
Ja, finns det något mera rogivande och skönt än trädens sus.....att svalkas i trädens skugga en sommardag, att se solstrålarna dansa i lövverket...
Gillar mycket din fina dikt!
2015-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)