Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ofri idrott # 2 : PingPong

 

 

 

så när kriget var förbi

då ni bäddats både ned och upp

efter benbrott fängslade

i all rastlöshet av fingerfärdiga systrar

fick ni fylla salongerna med ping-pong

spela dag in
 
och sen dag ut

alltjämt tappra konvalescenter

mellan lugnande enkel lycka

och förlustens knyckiga armods förtret

när ni äntligen druckit klart ert te

sätta tänderna i minsta tennis
 
militärgröna bordets hedersgäster

låtsas pingisbollarna voro frukostägg

öva upp era trixigare reflexer

rista in ansikten och arketyper i racket

borra kulspetsen mellan gummipiggarna

Forrest Gump!

slå en backhand to the future

börja mecka med Zemeckis

slippa kämpa så odrägligt långt hemifrån

månne lämpligaste sporten

för också astronauter

denna ständiga ombord-tennis

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-07-26 15:33



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Ja, jag ser den där FG-scenen framför mig (och flera andra... det finns i flera moderna WWII-filmer, tex Pacific mfl). Och samtidigt fungerar ju ping-pongandet också som bild för livet, tankarna, relationerna (om jag ska bli poetisk och sentimental). Älskar ordvrängandet mot slutet, tex. "backhand to the future".
2015-07-27

  Nanna X
Ofri idrott var ordet... jag föredrog Pong, det första arkadspelet :-)

Låter som om bordtennismatchen utspelar sig på nåt mentalsjukhus?
2015-07-26
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP