Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hörde en annorlunda diskussion vissla förbi mitt inre öra


livet ter sig bara

...och om man nu bara har ett liv men varför skulle det vara självklart

lev varje ögonblick och blicka framåt viskade löven till björken utanför

undrar hur livet skulle te sig om man vore en kylskåpsmagnet eller en tom kastrull
vore det lika enformigt som för ett bowlingklot eller vadå
full som en kastrull fet som en magnet

vad sa du
skulle livet te sig
skulle det ta livet av sig
skulle livet ta av sig det enda det har

den gamla kvinnan i rullstolen rabblar sina ramsor och stryker håret från sin kind med ena handen medan den andra stryker en gammal sliten teddybjörn som ligger utslagen i hennes knä

hallå vadå vad gafflar ni om
livet kan ta sig själv där bak

liemannens stämma var kall som gamla popcorn där han satt naken i korridoren den sege gamle fulingen

och som ett stilla regn flög smulorna ut ur munnen på kakmonstret

livet är bara och ska bara vara bara röt alfons åberg

hörru vem fan är ögon frans mumlade fete herr öron vax full av nyfunnen självömkan

han raglar
mumlar

kan man lära av gamla misstag eller räcker det om man begrundar nya

åååh det är så jobbigt att komma ihåg allihop

men skriv ned dem då för fan eller vifta på örona och flyg till drömmarnas land


han ler och hans armar sträcks utåt och uppåt och sen står han bara där som ett stort leende levande Y





Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 581 gånger
Publicerad 2004-09-10 20:09



Bookmark and Share


    Barbro. Norberg-Rönnlund
nu är den verkligen en FULLTRÄFF ! Läser och njuter av
språket och undermeningarna och känslan ! Eloge !
2004-09-19

    Barbro. Norberg-Rönnlund
bättre MEN jag hittar inte "ordet", är nog för trött, sorry !
Påminn mig i morgon så ska jag........*ler*.
2004-09-19

    Barbro. Norberg-Rönnlund
kanonbra reflektion över livet i sig & "dialogvarianten" ger
ett fint flyt i texten ! Dra ihop den lite bara så bllir det än
bättre, tror jag !
2004-09-19

  lilla ego
gillade denna skarpt...helt knasiga, men mörka, bilder får man närman läser den...superbra och mycket tänkvärda bitar :)
2004-09-11

    Idun 1
tycker detta är som Alfons Åberg och gänget
för vuxna. Mycket humor som är så härligt
att läsa och gör texten extra bra. Livet har
ju många ansikten, ingen fast form. Som
tur är, är jag inte ett bowlingklot aj! mitt
huvud... Tack!
2004-09-10

  Anna H
En aning surrealistiskt att läsa denna dikt. Som en dröm som hoppar kors och tbärs hur som helst mellan historier. Mycket utav det gillar jag men jag fattar inte hur du kommer på allt! Bra
2004-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP