Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt begär

Du är en farlig och förbjuden frukt
Med oemotståndlig och söt lukt
Köttet från frukten tog min godhet
Saften från köttet tog min frihet

En tugga gjorde mig sårbar

Du är en jättelik och hopplös mur
Av sten och betong; min bur
Barnet föds och växer upp som odjur
Vreden grep tag utan kraft att dra sig ur

En dröm att fly ut i det fria

Du är en samlad och fruktansvärd smärta
I rök och kraftig svärta
Sluta tänka; allt du ville ha
Serverade frukter och sade det var bra

Dimma fyllde mitt rum och flyttade det


(Från 2008)

©Varja Linnea Askeland




Bunden vers (Rim) av Varja Askeland
Läst 555 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-07-29 16:34



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
goheligt gott skrivet
2015-08-15

  Magdalena Eriksson VIP
Svart om begär .. Kul med det om "en tugga gjorde mig beroende "även om du kanske menade något smärtsamt. Jag uppfattar humor här behöver den humorn.
2015-08-02

    prima donna
Bra flyt och beat får värsta rapkänslan :) Berörande text!
2015-07-31

  Carl Mikael Fäldt
Lite äkthet kan väl inte skada-på världens bästa skrivarsida-eller?

Detta är nämligen poesi!!!
2015-07-31

  Bibbi VIP
Så starkt.
2015-07-30

  Ingrid Trolle
Oj, vilken styrka
och vilken spets
på den lyriska pennan!
Man rycks med i varje
stavelse
2015-07-29

  louisegirl
Så fint poetat
2015-07-29

  soligajag_1 VIP
Detta beroende vill man motstå, , kan inte , , orkar inte . . Måste få en till tugga. .
Så bra poesi !!
2015-07-29

    ej medlem längre
Starka ord och bilder!
Fint diktat med rim!

2015-07-29

  Rise Little One
En farlig tugga lät det som...
2015-07-29

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som berör!
Bra.
2015-07-29

    ej medlem längre
Man känner sig liten....
2015-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland