Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spökskeppet

Enmans besättning
sätter segel
Blundar för åldern
han möter i spegel

Han verkar vara
ensam kvar
Blundar och tänker
att han ej är klar

Han var den
bäste pirat
En guldtand av
högsta karat

Ingenting kunde
sänka skeppet hans
Inte ens
havsgudarna som fanns
Njord, Ägir
och Ran
Hans skepp flög
som Peter Pan
Fruktades och
hyllades till skyn
Hans skepp var en
ståtlig syn

Han höll alltid kursen mot norr
i sökandet efter skatten
Den länge förliste
sägen under vatten

Aldrig slutade
han leta
utan att
sanningen veta

Enmans besättning
sätter segel
Blundar för åldern
han möter i spegel

Han vet att han
är den siste
Blundar och tänker
på besättningen han miste

På havsbottnen han sitter
med skatten i sin famn
Med sitt skepp som
aldrig gick i hamn

Han var den
bäste pirat
En guldtand av
högsta karat

Han fann den
rätta vägen
Han blev den
förliste sägen

(Från 2009)

©Varja Linnea Askeland




Bunden vers (Rim) av Varja Askeland
Läst 444 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2015-07-29 16:51



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
dina ord får tala för sig själv här

jag kan inte annat än

Aplåddera !!!
2015-08-16

  Magdalena Eriksson VIP
En mansbesättning bra bra uttryck
2015-08-02

  Carl Mikael Fäldt
Sagolikt bra saga!
2015-07-30

    Dan Myrbeck
Bra berättat!

Får mig att tänka på:

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1752641

2015-07-30

    Gråfot
Skönt flyt i denna piratvisa
Vemod och stolthet
2015-07-30

  Bibbi VIP
Mycket berörande.
2015-07-30

  Ingrid Trolle
En ny och fräsch version
av Den flygande holländaren.
Stark och skickligt förmedlad
med fina omsorgsfullt
målade bilder av en
flödande penna
2015-07-29

  Linda CH VIP
Här flödar både text och fantasi!
2015-07-29

  Lindha W Gustavsson
Otroligt begåvat skrivit.
2015-07-29

    ej medlem längre
Sagolik stämning!
Fint
2015-07-29

    ej medlem längre
Stark och berörande text.
2015-07-29

  gunnnar nylund VIP
Jaa, lite skattkammarön, kapten Krok,
å de sju havens fasa i denna dikt.
Bra vetja!
2015-07-29

    Solai
Stämningsfull!
2015-07-29

  Ljusletaren
En dikt helt i min smak ... underbar alltså/ kram
2015-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland