Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag fick med mig rabarber från en sons hus i går. Det blev måltidsdricka. http://www.100gram.se/livsmedelsverkets-livsmedelsdatabas/rabarber/13514


Små, små enkla ting.


Jag drog mig till minnes

ett enkelt recept från

"Vår kokbok"


som brukas

flitigt

i vår familj


Själv har jag följt

den kokboken

sedan 1961


då jag gick en

"hemkulturkurs"

i Sigtuna på


Svenska kyrkans lekmannaskola


som för praktik till

min utbildning


Det gällde här en måltidsdryck

smaksatt med kryddnejlikor

citron och i mitt fall steviasocker


Mums gott

njutit till max

i morgonstunden




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2015-08-02 10:52



Bookmark and Share


  mare VIP
Mums mums ;)
2015-08-08

  Eva Helene VIP
Uppfriskande gott, även på kvällen (att läsa om) !
2015-08-05

  Ljusletaren
Vår kokbok finns även i mitt hem :-)
Härligt att höra att du saftar och gör din egen dricka *tumme upp* /kram
2015-08-04

    Dan Myrbeck
Ja, det gäller att lägga
rabarber på bra recept!
2015-08-03

    ej medlem längre
Det bästa kan man göra själv, fritt från kemikalier och färgämnen.
Fint!
2015-08-03

  Bo Himmelsbåge
Fint o läskande!

Det enkla o sköna
är ofta det vackraste!

Härligt att njuta av
i sommarhettan!

Ahhh...!
2015-08-02

    ej medlem längre
Livets trevligheter.
2015-08-02

  bittemi VIP
Det låter friskt och gott! Fint skrivet
2015-08-02

  Lars Hedlin
Jätte fint i sin enkelhet :)
2015-08-02

  anits VIP
Så fint skaldat om det små glädjeämnena i livet som är så viktiga!
2015-08-02

  Linda CH VIP
Dessa "små" ting förgyller livet! Fint berättat.
2015-08-02

  louisegirl
Så fint diktat, om det lilla och vackra i livet <3
2015-08-02

  Marita Ohlquist VIP
Du är bra på att vaska fram guldkornen ur sanden!
2015-08-02

  M M Mannheim VIP
Ja den kokboken finns med i min frus kokbolssamling. Fint med poesi om mat och dryck.
2015-08-02

    ej medlem längre
Du har förmågan att plocka små smulor och göra vackra guldkorn av. Det är en gåva.
2015-08-02

  i af apa
spännande! själv ska jag jaga blåbär idag... : )
2015-08-02

    ej medlem längre
Fint på min ära,, jag håller också på å utbildade mig för köket, det börjar bli roligt...
2015-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP