Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
02.08.2015 Söndag. Vad jag ser med händerna för ansiktet.


Dödens diagram

Döden har ett diagram över livslusten. I dödens timmar kryper ångesten på alla fyra, då svetten nalkas den plågade i strida strömmar. Om jag ändå fick den ron att plågan bara stöttes bort från den sargade, och lät livet andas frisk glädje i det stora ljuset.

Sov nu. Det är morgon om en stund.

Och ljust.




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-08-03 10:12



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Första meningen är mycket suggestiv. Starkt och mörkt, och med en aning av ljusning och hopp - trots allt. Fint Mats!
2015-08-04

  KattenKin VIP
Vackra rader med tyngd, gillar det jag läser!
2015-08-03

    ej medlem längre
Döden som följeslagare i livet, som stundtals plågar och skrämmer oss, en ständig påminnelse om vår korta existens här på jorden.
Du kan som ingen annan sätta namn på känslorna och förmedla en styrka och som både berör och rör om i hjärtat.
Skicklig är du.
2015-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP