Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyrktorn



dessa punkter. På rad satta. Dessa
punkter. Där du ser rimfrost.


kontraster och hur glädjen inte kan
spridas. Hur den fastnar. Hur det gäspas.

hur tristessen sprider ångest hur det
låsta håller runt vår muskel den den
största.

tänkte inte på att
lyda .kropp som skriker
liv som sprider sig
likt ogräs. Jag ska plocka. Jag ska dra.

Hur ett finger ovant börjar lyssna
syrsor tusentals av röster det är enbart
början det är ovant det är illa är på tiden
och försent snubblar över punkter fasar
fastnar orkar inte se hur linjer spridit
sig hur fötter trampar på i blindo.

Är blind och seende. Kontraster bildar
mönster synen växlar koncentrerar
sig och släpper ser då kyrktorn hela
meningar av sammanhang som växer


inga tjusigheter det är över är förbi.

Den hon var och kommer bli är bortom.


Enbart bortom roller. Bortom världen
i världen och en snöboll tränger sig
rullar över kanten. Faller.

Allt är vitt. Inget annat.




Fri vers (Fri form) av Andra kapitel
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-07 10:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andra kapitel