Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sådant är livet


Sådant är livet,
en födas till jorden
en ryckas härifrån.
Två finna varandras händer
i sensommarkvällens skymning.
En se sin älskade
med en annan
och sitt liv och sin
livsdröm försvinna.
En se livet i bekymmer
och i tröstlöst grått.
En se livet som ett skimmer
där allting är i färger.
En gjorde det lätt för sig,
en gjorde det svårt.
En grät hejdlöst
och så var det bra.
En samlade det inom sig
och så vart det aldrig bra.
Men sådant är livet
och sådant händer,
och man är väl blott
den man är.




Fri vers (Fri form) av Thomas Widemark
Läst 261 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-07 16:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas Widemark
Thomas Widemark