Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röd tråd


En liten mössa sveper iväg med vinden
vinden för foten längs med gruset
hans hår har lämnat spår i avloppet

undrar vem han var. Det var så länge
sedan. Allt för länge. Orden guld
konstnärskap som förde essensen till
sin rätta plats.

Jag var nog hänförd. Överraskad.

Något unikt och ytterst sällsynt
och delar av det givna tynger idag
fickorna jag bär. De blev så tunga av
den lätthet som han gav.

Mitt hår har grånat invid pannan
visar legitimation vid Systembolaget

Spår så otydliga kännbara. Vinden skriker
hest åt de stela bergen de som vilar
stilla dag vid dag och det är inte längre
sorg ta över rodret låta marken bli
en clown.


Ber dig stiga ned och du som gled
ur fokus när det brändes ber jag träda
fram.

Vill du snälla be mig vakna visa hur du
vet jag kan. Mitt namn är skugga.

Kroppen står ännu naken under duschens
stråle benen klev aldrig ur ditt badkar.


Mitt namn är skugga. Skuggan bär din
rock mitt skydd.




Fri vers (Fri form) av Andra kapitel
Läst 211 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-08 01:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andra kapitel