Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juli


Terrass:

Trappavsats:

Brygga:


Ljudet av fötter över grus. Liv beskrivet
Var det levt? En rosa sol niger

På rygg i lä för vinden i
pustar stötvis


friheten på tå för
skammen men gesterna är färre.

är mildare, mycket mycket.


sin ambition i öst
inlåst i en källa. Det ryktas inte längre
skvallret likt ett minne.

Ser henne i tider då hon önskar
lägga allt till rätta, sorterar liv
med kläder illapassande.

Ser henne i drömmar, jagandes. I
pauser mellan verkligt liv, i dagens
drömmar. En skugga utan makt med
anspråk från en tid då patriarkatets
blod väsnades i ådror pulserande

Lösdrivande hästar, väderkvarnar.
Fyra veckors strid mot allt som varit
verkligt en fiende förvandlad till ett
inget.


Allt detta. just ingenting. och

kvarnarna
allt som fanns och ingenting var
verkligare.


Hon syns så tydligt nu så sorgesamt
så plågsamt så nödvändigt så illa
just som liv kan bli i skuggan av
ett annat.




Fri vers (Fri form) av Andra kapitel
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-09 13:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andra kapitel