Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En naken Gud




Pennan ritar punkter

Orden blöder

Det närmar sig och avsatsen står väntandes
vid bryggan.

Det är stilla nu. Om du frågade mig vem
jag var jag skulle tveka säkerligen snubbla
säkerligen lämna.

Min ryggtavla som en siluett av definitionen
jag. Jag som alltid återvänder aldrig på
allvar lämnat. Hade just lämnat scenen
mitt i för att tvingas återvända.

Ibland slår tanken slint och eld uppfinns
på nytt. Kanske är jag mer jag nu kanske
är ett jag i utveckling per definition mer
jag allteftersom.

En vägg hånler. Du? Vem faan är du att
uttrycka detta? Vem i helvete bryr sig?

Ingen särskild förstås. Ingen alls.

Den store har ställts så nära att han
bländar. Som en sol utan ände utan
motpol. Som ett skådespel på allvar
utan publik så ska hon binda ihop
trasslet. Utan att hon flyttade. Lämnade.

Hon har fått två blå stövlar. Som en
leksak ligger de bland de andra utspridda
på balkongens uppvärmda betong.

Ett helt år. Ett helt nytt liv.

Tankar tänkta utan en uns av viljan
att visa. Förutom de två som kröp ihop
tillsammans i ett försvarstal utan ord.

Ur detta tomrum skall ett rum nu fyllas

Och hon har ingen aning om hur?


Tulpanerna har slocknat. Doften av
apelsin har falnat.

Vad fanns på riktigt annat än
vår egna bild redigerad av en annan?

Här sitter vi då med kartans slitna delar
utspridda över golvet med en sorg så
vid att livet framför oss vår framtid
inget annat kan än gapa tom.


När en grund har den verkliga meningen
dold hur vi än hamrat ?

då vitnar tröttnar muskeln för en tid


och hon ser undret ser livet mitt i
inget.

Fingrarna kommer vrida om nyckeln
till bilen kommer vrida ratten besöka
de hon hittills alltid har besökt.


Livet rullar. För liv är liv.

Hon saknar honom utan att förmå att
sakna. Hans milda blick hans sätt att
sprida hopp. Hon vet att något anas
men ingenstans där allting annars
känts finns längre kvar.

Som om någon plockat ur en kroppsdel
till för att ta del av livet. Känns märkligt
konstigt att benämna det för hjärtat

hon älskar ju ännu

Kärleken håller henne kvar. Förlamar.















L




Fri vers (Fri form) av Andra kapitel
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-09 22:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andra kapitel