Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto (Bilden är Salvador Dalis hus, museum i Figueres Spanien, på fasaden syns brödkakor) Texten läses av mig via ljudfilen till höger på sidan umder fotot på mig.. :) ( hela Sverige bakar är ju ett tv-program har jag noterat, men ej besett)


Hela Sverige Bakar!

 

Var var vi

När de tände på

Ja, det är ju inte så svårt att förstå

Var vi var då

 

Ty, Hela Sverige Bakar!

 

Vad gör vi när vissa

på gator måste ligga

Och för sin överlevnad tigga

Inte mycket alls

 

Ty, Hela Sverige Bakar!

 

Den som vill smaka

Denna delikata kaka

Bör mot nöden tiga still

Eller okväde stå och gapa

 

Ty, Hela Sverige Bakar!

Så att det står härliga till!

 

Kom ni och käka smulor

Från våra flotta bord

Att somliga har det bättre

Är bara rättvisa här på Jord

 

Ja, det är ju för att vi har förtjänat dessa kulor

I vårt anletes svett

Ja, de penningastinnaste

Är väl de som slitit mest

 

Ni andra förtjänar bara våra smulor,

Och så våra kulor från Bofors, förstås

Som vi kan tjäna kulor på och sko oss

Med sköna tjocka sulor

 

Ty, Hela Sverige Bakar!

 

Vill du smaka

Nja, smaka du på din egen kaka,

förresten

Åt er duger bara rester

Ät du smulor under våra bord

Men gör det helst diskret

Utan att det märks

Ni är inte vårat bord!

 

För av fattiga har vi sett nog

Vi vill inte se mer!

Vi vill förbjuda er!

 

För Hela Sverige Bakar

 

Varsågod att smaka

När blir det andra bullar?

Nu när hela Sverige Bakar?

 

Det är ju så mycket som inte

går att göra något åt

Förlåt

 

Säg får det lov att vara

en kaka till?

 

Bara tig sen still

 

*

Eva Akinvall 2015-08-10  Copyright

( tack panter George för inspirationen :) ) 

 

(Och i England, kolonisatören nummer 1

Där på andra sidan kanalen

Dit en tunnel under vatten går

Vad gör de där nu när människor flyr forna kolonier

från ond bråd död

Inte så mycket

Varför

Det är nog för

 Att Hela England Bakar Bröd! )




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 538 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-08-10 17:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra text om fattigdom och orättvisor i världen!
Fint att höra dig läsa!
2015-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)