Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon blev en liknelse



Ifrån det ljusa mer ljus. Bakom det
oanade. Mer ljus. I vardag mellan
obetydligheter. Pang. Ljus. Inget mer.

Ingen förklaring annat än en ytlig
detalj.

Hans skägg var krulligt. Böjde sig i
sidled framåt mot ynglingen var gång.
Ynglingen som inte lyssnat. Ynglingen
som studerat alldeles för länge. Han
med komplikationerna skrivna vid näsan
en han alldeles för länge lagt i blöt, vid
fel plats fel tillfälle.

Ynglingen som gjorde en höna av alla
fjädrar han hittils hittat, bortsåg vid varje
unikt tillfälle vid det faktumet att det
enkla just kan vara så. Enkelt.


Solen bländade hans gång. Allt var av
dunbädd lagt.

Den lilla komplikationen i detta var att
hela hans essens yrkesval och tro nu
tvingade fram en helomvändning.

Låt oss säga han var likt frälst.


Skammen i frälsningen förödande men
lyckan har sin oövervinneliga förtur,


Den erfars.




Fri vers (Fri form) av Andra kapitel
Läst 212 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-10 23:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Andra kapitel