Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blandade drömmar XXXIX: sommartorpet

 

torpet såg mycket större ut omöblerat. alla golv hade bytts ut mot himmelsblå och polerats. jag hade tagit den hemliga nyckeln i ladan och smugit mig in i paradiset som förr i tiden, fast jag visste att de nya ägarna kunde dyka upp när som helst. jag kunde se de gamla möblerna och känna dofterna bara jag blundade ett ögonblick.

ett rum hade jag ockuperat med madrass och tillhörigheter, de andra hade jag behållt orörda. ändå kände jag mig tvungen att be om ursäkt när konferensdeltagarna kom. det var ont om sängkläder och bänkspisen var bortmonterad. som tur var hade de med sig en doppvärmare. de lade den i kattlådan, värmde maten i vattenbad och log överseende medan jag gick ut med soporna till tunnan i syrenbersån.




Prosa av Nanna X
Läst 158 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-08-16 11:01



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Asså, det verkar som en filminspelning. En scen tas, och plötsligt avbryts den som i en Benny Hill-show med "Cut, cut, cut!" Härligt absurt, men det finns nog logik i det hela.
2015-08-16

  TrollTörnTrappan VIP
Först låter det som pärleporten, men blir snart mer jordnära. En nyckel till sina minnen får man absolut ha! Dock en konst att undvika kollision mellan världarna...?
2015-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X