Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Kyssar give han mig, kyssar av sin mun! Ty din kärlek är ljuvligare än vin." Ur Höga Visan som också i övrigt inspirerat mig i det som följer men också något ur Jeremia, Psaltaren och Sefanja. Text från 2011 Bild Google


Kyssar give han mig.


Ljuvlig är doften av Dina salvor.

ja, en utgjuten salva är Ditt namn;

fördenskull hava tärnorna Dig kär.




...Drag mig med Dig?


Med hast vill jag följa Dig.




Ja, konungen har fört mig in i sina gemak;


jag vill fröjdas och vara glad över Dig,


jag vill prisa Din kärlek högre än vin;




uppriktigt älskad är Du.




Du vill vara för mig

allt det som jag

nu bäst behöver.



Människor må svika

och bedra

men inte Du.




Du finns där

alltid till hands

i "svartsjuk" kärlek

vill Du rå om mig.




Helst ville jag stanna

där i Dina gemak

för alltid.




...jag är sjuk

av kärlek.




"Hans vänstra arm vilar under mitt huvud,

och hans högra arm omfamnar mig."




Du tilltalar mig:

"Du min duva i bergsklyftan,

i klippväggens gömsle,

låt mig se ditt ansikte,

låt mig höra din röst;

ty din röst

är så ljuv,

och ditt ansikte så täckt."




Oroen icke kärleken

förrän den själv så vill.




Du säger:

Med evig kärlek

har jag älskat dig

och kärleken

är stark

som döden.

De största vatten

förmå ej utsläcka den.




Du är en hjälte som kan frälsa.




Du tiger stilla i Din kärlek och

gläder Dig över mig med lust

och fröjdas över mig med jubel.




Kan jag ha det bättre?




"Med svartsjuk kärlek trängtar den Ande som han har låtit taga sin boning i oss"? Jakob 4:5



"Mitt hjärta flödar över av sköna ord;

jag säger:

min dikt gäller en konung:

min tunga är en god skrivares penna."

Psaltaren 45:1


"Istället är jag lugn och lika stilla inför Herren som ett barn som ligger i sin mors armar. Ja, jag är nöjd och trygg hos dig."

Psaltaren 131:2




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-08-29 06:58



Bookmark and Share


  anits VIP
Så vackert skaldat om den eviga kärleken!
2015-09-01

  ResenärGenomLivet VIP
Så ljuvligt att veta att man är älskad med denna eviga kärlek...underbart...
2015-09-01

  Lars Hedlin
Mycket fint!
2015-09-01

  louisegirl
Så vackert
2015-08-30

    ej medlem längre
Vackra kärlekens ord från Höga visan.
2015-08-30

  mare VIP
Kärlekens ljuva ord
flödar fram i Bibeln!
2015-08-29

    ej medlem längre
Ja, se kärleken den kärleken å vi nöjer oss i glädje över Herren som lyfter oss!
2015-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP