Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: Jonas Wängestam Varning för känsliga läsare! Mycket starka scener


Den döende daten

 

 

Det är dags för begravning

för vilken gång i ordningen hade hon glömt

det var många som dog nuförtiden

kanske var det hennes fel

 

Nej

 

Det var deras eget

hon annonserade efter män på dejtingsidor

Det var många som svarade

och alla trodde att de var mannen i hennes liv

Det lät hon dem tro

vissa hade en egenskap som passade

men oftast inga alls

självkännedom var en bristvara

 

Hon ställde frågor för att hitta människan bakom masken

när hon kom för nära exploderade de

då var de lätta att städa undan

med högtryckstvätten

svårare blev det om masken föll av på restaurang

då brukade hon förgifta dem

de dog långsamt

ibland redan i bilen på vägen hem

 

Hon dumpade liken i uppsamlingsförrådet

där fanns en frystorkningsmaskin

vissa var värda att sparas

 

Hon ville påminnas misstagen

inte glömma bort dem

de bästa exemplaren skulle ramas in

och hängas på galleri

 

deras liv passerade förbi

medan de levde

som ett dött minne

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av L.byström
Läst 344 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-30 21:40



Bookmark and Share


  Robbox
OJ!
Många män som dör i dina texter.
Nu blev jag lite orolig.
Hoppas vi inte möts på dejtingsidorna!
:)
2015-09-08

  Lars Hedlin
Starkt som attan...
2015-09-01
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström