Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag frågade 16 främlingar om ett varsitt valfritt ord....


Tankar...

En stor GUL sol lyser högt på himlavalvet,

jag njuter av utsikten av havet.

Min PÄRONSPLITT börjar droppa,

likt känslan av att jag i vattnet vill mig doppa.

 

Med uppkavlade ben på mina JEANS går jag i brynet & ler,

låt veckan gå fort jag hoppas & ber.

Långt borta vid horisontens rand jag skymtar en FÄRJA,

min vilda drömmar mig nu börjar snärja.

 

Kanske en KRYSSNING till avlägset land,

kan få min älskling att gå ner på knä & be om min hand.

Min KÄRLEK till denna man går inte att beskriva,

den kan inte ens en murbräcka riva.

 

Men med min TILLIT på att allt blir som det ska vara,

så får jag hoppas på att kärleken mina drömmar vill besvara.

Tar mig en kopp KAFFE & drömmer mig bort en stund,

men tänk om jorden faktiskt är platt & inte rund.

 

JASSÅ utbrister min hjärna då,

klart att det inte kan vara så.

Nej min VÄN jorden är rund som en boll ska va,

det var ju vad Eratosthenes sa.

 

Telefonen ljuder & skingrar mina tankar likt rinnande VATTEN,

det är min kärlek som ringer för några ord inför natten.

Vårat samtal leds ofta in på MAT,

spännande när han ska servera mig detta på många små fat.

 

En ny dag kommer & JOBB med den,

ska bli skönt när det blir helg igen.

Med skön ROCK i lurarna rullar dagen snabbt på,

sen kan den trasiga kroppen en välförtjänt vila få.

 

För vi andas i en värld som är KÅT,

andas in varandras ångor som i en kärlekslåt.

I en perfekt UTOPI,

är det jag, du.. ja vi.

 

- Linda Elvin




Fri vers av hjortfot
Läst 325 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-09-07 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hjortfot
hjortfot