Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge tillbaka mitt liv

Ge tillbaka mitt liv

 

 

Det är ingen självklarhet att vara glad,

det är inget som står skrivet på nästa blad.

Det bor en sorg i mitt hjärta,

det har blivit utsatt för mycket smärta.

Det finns en tveksamhet i min hjärna,

vill du ha min kärlek måste du den förtjäna.

 

Varför är det så viktigt att le,

vad kan det som inte ett sorgset anlete kan ge.

Det finns något mörkt i min själ,

jag tror inte att det vill mig särskilt väl.

Var är ljuset i mitt liv,

finns det eller är jag bara så naiv.

 

Jag är så trött på smärta,

vad har jag gjort för att förtjäna detta.

Jag är så less på att inte bli trodd,

det växer i mig som en ond grodd.

Jag orkar inte längre förklara,

att mig själv ständigt få försvara.

 

Jag vill ha min glädje tillbaka,

det skulle vara en välkommen vaka.

Jag önskar tillbaka min ork,

just nu är livet som att ständigt hänga på tork.

Ge tillbaka mitt liv,

så jag kan orka gå framåt med nya stärkande kliv.

 

  • Linda Elvin Björkman



Fri vers av hjortfot
Läst 191 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-22 18:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hjortfot
hjortfot