Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många enskilda gör ett fantastiskt arbete för våra medmänniskor. Men från världssamfundets sida, från nationernas, finns det en tröghet inbyggd i systemet.


Bistånd

Det är fullt möjligt att räkna ut
hur många liter vatten som hinner rinna
genom Gibraltar sund och in i Medelhavet
innan någon hunnit frambringa
fullt förståeliga ord.

När tillräckligt många lik flutit i land
på playorna,
visats upp på bästa sändningstid,
faller blad från munnen och alla
pratar i munnen på varandra.
Orerar i talarstolar.
Orerar i radion.
Orerar i TV.

"Skrapa ihop resterna.
De som överlevt helvetet,
är välkomna till vårt
flyktingboende.
Mat serveras i kantinen".




Fri vers av Raul Ström
Läst 225 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-09 08:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Raul Ström
Raul Ström