Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Haikusvit



I

Livets backspegel
reflekterar framtiden
Solkatt i ögat

II

Platt faller tyngden
Knäcker snäckskalskross till mjöl
Vem bakar pärlor

III

Svalvingars vissel
Skär med mjukaste eggen
Tystnad talar högst

IV

Efter tro och hopp
följer stora kärleken
Var finns kompassen

V

Längtans blå blomma
doftar tidens evighet
Vissnar vid plockning

VI

Himlen målar stort
med regnbågsskimrad pensel
gråskalan under

VII

Nedpräntade ord
Meningsbokstaverade
Tankar flyger fritt

VIII

Högt flyger korpen
över fjärilen under
Längst nere går vi

IX

Jungfrulig tanke
bränner iskall bitterhet
Vita vilan väcks

X

Märkt för livet
som ett signum för jaget
Vem är i själen




Fri vers av Anette Blomberg
Läst 509 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-21 23:34



Bookmark and Share


  Alina Ögger
I, IV och V - mina favoriter av dessa sköna alster i sin minimalistiska enkelhet.

Trevlig svit.
2007-08-14

  Roger VIP
O vad gott det gör i hjärtat att få se dikter från dig igen. Med din känsla för ord som ger själen vingar och inlevelse och värme blir denna haikusvit en av mina favoriter!
2006-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Anette Blomberg
Anette Blomberg