Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

naturlag.

jag trodde verkligen det skulle kännas bättre
mina känslor och tankar har varit bortkopplade
jag har haft för mycket med mig själv ett tag.
men när det började komma ikapp mig
gjorde smärtan sig påmind igen.

jag hade inte kommit över dig.
jag har gått runt och varit stolt helt i onödan.
du är som min motpolsmagnet,
hur mycket jag än försöker så drar du mig ändå tillbaka
det enda jag kan göra är att vända håll.
så inte din ända dras till min.

det är dags att jag gör mig tillgänglig för nya människor
det är dags att du släpper taget om mig nu.
för har du inte förstått principen än?
jag är inte din, om du inte är min.
det finns inte en envägsmagnet.
antingen dras de åt varandra, eller så stöter de bort varandra
det är inte jättesvårt att förstå.
så varför försöker du trotsa naturlagen?

det är det du har försökt med hela tiden.
Catch and release. börja tro på det.




Fri vers av Johanna Linea Dahl
Läst 189 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-16 21:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanna Linea Dahl
Johanna Linea Dahl